Handhaving in de 1e Bundesliga Rolstoeltafeltennis is zo goed als zeker!

Handhaving in de 1e Bundesliga Rolstoeltafeltennis is zo goed als zeker!

Afgelopen zaterdag stond de derde speeldag in de 1e Bundesliga Rolstoeltafeltennis op het programma. Samen met teamgenoot André Weidemann reisde ik af naar Bayreuth, met als belangrijkste doelstelling om handhaving (zo goed als zeker) veilig te stellen. Door de overwinningen op Duisburg 2 en Bayreuth 2 slaagden we in deze doelstelling en blijven we op de 6e plek op de ranglijst staan.

Voorbereiding

De spanning was er  vooraf behoorlijk, omdat de eerste wedstrijd van de dag die tegen Sem Roelofs zou zijn. Hij speelt voor Duisburg 2 en ook onze wedstrijd tegen Bayreuth 2 belangrijk was om minimaal 4 punten te halen en zodoende voldoende voorsprong te hebben op de nr. 7 en 8 van de ranglijst. Daarmee zouden wij onze positie van nu (nummer 6) kunnen vasthouden en daardoor al een speelronde voor het einde zeker te zijn van klasse behoud in de 1e Bundesliga Rolstoeltafeltennis Competitie in Duitsland (de beste 8 teams van Duitsland).

Ik was de hele week al kort van stof en gespannen bij de training om alles goed te doen als voorbereiding op deze wedstrijddag. Gedurende de week wel iets minder getraind doordat het een vakantieweek was. Dit blijkt achteraf opnieuw wel prima voorbereiding voor z’n belangrijke wedstrijd. Net even wat minder intensief trainen.

Ook op woensdag met Ilonka naar de Sauna geweest en die avond ook nog naar Rees gereden om te trainen, wat misschien niet z’n goed idee was, omdat je dan misschien te ontspannen bent na een dagje sauna. Ik speelde die trainingsavond als een natte krant. Ik was er om 19.15 uur, even inspelen en wedstrijd tegen Andre gespeeld, dat was niks. In de zaal was het wel druk, veel mensen moesten wachten op hun beurt om te kunnen spelen, dat gebruikte ik dan ook als excuus en stopte.

De volgende dag op Papendal één training gedaan en dat ging wel prima moet ik zeggen. Zo kun je ook zien dat je iets wat negatief is, beter meteen kunt afsluiten en het volgende moment gewoon weer positief beginnen, dan kan het weer anders zijn.

Vrijdag om 9.45 uur bij Andre en samen naar Bayreuth gereden, om 17 uur daar aangekomen en daarna die avond samen met Sem, de vader van Sem, Andre en Alfred gegeten

De wedstrijddag

Zaterdagmorgen om 10 uur de eerste wedstrijd tegen Sem gespeeld, die ik met 3-1 won. Wel allemaal dicht bij elkaar. Ik had me voorgenomen dat ik niet ging spelen om bang te zijn te gaan verliezen (vanuit angst en onzekerheid), maar juist spelen om te winnen en positief blijven. Andre en ik winnen dan ook met 5-0 van Duisburg 2.

Na 1,5 uur pauze vervolgens tegen het team van Koblenz en daarna tegen het team van Kornwestheim met sterke top 10 van de wereld ranglijst spelers . Ik pakte tegen al deze spelers minimaal 1 game en had moeten winnen van Jack Hunter Spivey, de Engelsman die speelt in het team van Kornwestheim . Ik kwam met 2-1 voor in games en de 4e game met 5-1, maar verlies die alsnog met 13-11, de 5e werd 11-5 voor Spivey.

Conclusie

Uiteindelijk erg tevreden met deze speeldag, omdat we als team onder spanning stonden ivm het klasse behoud, dat vandaag grotendeels bepaald werd. Dat hebben we dus met succes afgerond, door de overwinningen op Duisburg 2 en Bayreuth 2. In totaal won ik vandaag 4 van de 8 enkelspel wedstrijden en wisten we 2 van de 4 dubbels te winnen. Het enige kleine minpuntje is dat ik opnieuw net niet weet te winnen van een top 10 speler, in dit geval Spivey (nr. 7).

Maar uiteraard bewaar ik dat graag voor een internationaal toernooi, waar ik met zo’n overwinning een grote stap zou maken op de wereldranglijst. Voor nu ben ik blij dat de inspanningen van de trainingen zich uitbetalen aan het goede resultaat van deze speeldag, en zie ik het als een goede voorbereiding op het belangrijke toernooi in Italië, in de week van 12 maart.

Voor vandaag was het vooral belangrijk en mooi dat we nu voor 99% zeker klasse behoud hebben afgedwongen in de Eerste Bundesliga rolstoeltafeltennis. Op 23 maart spelen we nog de laatste speelronde, maar eigenlijk kan het niet meer mis gaan. Uiteraard ben ik wel helemaal kapot na een lange speeldag (10-17:30 uur), met weinig pauze. De armen zijn pijnlijk, maar ik hoop dat dit na een warme douche weer wat weg zal zakken.

Alle uitslagen van de dag vind je op http://drs.tischtennislive.de/?L1=Ergebnisse&L2=TTStaffeln&L2P=9605