Geslaagd toernooi in Barcelona

Geslaagd toernooi in Barcelona

In Barcelona speelde Gerald het laatste internationale toernooi voor de zomervakantie. Direct na het toernooi begon de vakantie voor Gerald en Ilonka, die ook direct mee gereisd was. Het werd een geslaagd toernooi. Een bronzen medaille in het enkeltoernooi, een zilveren medaille in het teamtoernooi en een aantal overwinningen tegen goede spelers. Een heerlijke opkikker zo vlak voor de vakantie, en na de minder verlopen toernooien in Slovenië en Slowakije.

Enkeltoernooi

De eerste wedstrijd van het toernooi is enorm belangrijk. In Barcelona werd de toon positief gezet, met een belangrijke overwinning op de Japanner Nakamoto (Geen WR). Omdat deze speler nog niet op de wereldranglijst stond is het zaak om van hem te winnen om geen punten te verliezen. Het bleek echter een taaie Japanner, maar Gerald zat dit keer vanaf de start in de goede ‘vibe’. De service en het knokken gaven de doorslag in de belangrijke 3-1 zege.

Met de overwinning (3-2) tegen de Argentijn Romero (WR: 27) was daar eindelijk die felbegeerde overwinning tegen een speler die hoger op de wereldranglijst staat. Een eerste mijlpaal was daarmee bereikt. De volgende volgde al snel, want ook de laatste poulewedstrijd werd gewonnen. En hoe….De Israelier Skripka (Geen WR) werd kansloos gelaten, 11-3 11-5 11-1. Een nieuwe primeur want hiermee had Gerald de eerste plek in de poule veroverd.

De kwartfinale tegen Daniel Bullen (Engeland, WR: 39) werd nog op dezelfde dag gespeeld. Gerald begon gespannen en wat onzeker, wat leidde tot een 2-0 achterstand. Het werd daarna een mooie comeback en een knappe 3-2 winst (4-11, 10-12, 11-7, 11-1, 11-7). Met een voldaan gevoel over deze ongeslagen eerste dag werd er op Spaanse tijd begonnen aan het diner.

De halve finale tegen Yodyangdeang (WR: 23) bleek erg lastig. Een materiaalspeler (korte noppen) van dit kaliber bleek nog echt even te lastig nu, ondanks het winnen van de eerste game. Met een 3-1 verlies werd het dus geen finale, maar wel een mooie bronzen medaille. TROTS!

Teamtoernooi

Omdat teamgenoot Sem niet aanwezig kon zijn, zocht Gerald een aantal weken voor het toernooi via Facebook Messenger contact met de Braziliaan Claudio Segatto (WR: 11). De Braziliaan en de Nederlander gingen de samenwerking aan. Uiteraard een slimme zet om met deze topspeler samen te spelen, en dat bleek ook tijdens het toernooi. De communicatie en mede daardoor ook het dubbelspel verliepen wel wat stroef, de mannen moesten erg aan elkaar wennen.

Tegen de Zweden resulteerde dat in een dubbelspelnederlaag, maar dat werd knap rechtgezet in de enkelwedstrijden. Gerald speelde daarbij de beslissende wedstrijd en won die knap met 3-0. Tijdens de tweede wedstrijd tegen Engeland bleef het dubbel moeizaam, gezien de individuele krachtsverhoudingen. Dit keer werd hij echter toch binnengesleept, mede door goed en geconcentreerd spel van Nederlandse kant. De Braziliaan won vervolgens zijn enkelpartij en dus ging ook de ontmoeting met Engeland gewonnen.

De halve finale tegen Argentinie werd opnieuw spannend. Het dubbel ging met 3-1 verloren, waardoor het tij opnieuw in de enkelwedstrijden gekeerd moest worden. De onverstoorde Braziliaan won eenvoudig van Romero en dus was het opnieuw Gerald die de beslissende pot speelde. Opnieuw had hij de zenuwen goed onder controle en won hij van Rodriguez Ochoa (WR: 32) met 3-1. Opnieuw een knappe prestatie door te winnen van een speler die hoger op de wereldranglijst staat.

Het gelegenheidsduo had zich daarmee geplaatst voor de finale van het teamtoernooi. De tegenstanders hadden moeilijke namen en kwamen uit Thailand. Het beeld was opnieuw hetzelfde in de ontmoeting. Het dubbel werd verloren, de enkelwedstrijd door de ervaren Braziliaan gewonnen en dus was het weer Gerald die de beslissende pot speelde. Helaas dit keer zonder overwinning. De Thai die hij ook al was tegengekomen in het enkeltoernooi bleek opnieuw te lastig om te kunnen verslaan.

Jammer, maar een hele mooi zilveren en bronzen medaille, en vooral heel wat positieve ervaringen die mee gaan in de koffer. Die koffer ging dit keer niet direct terug naar Nederland, maar bleef nog even in Barcelona. Gerald en Ilonka reisden daarna nog door naar Tenerife voor een welverdiende vakantie.