Drukke weken eisen zijn tol tijdens Deutschland Pokal Lobbach

Drukke weken eisen zijn tol tijdens Deutschland Pokal Lobbach

Gerald heeft een reeks met vele toernooien niet goed kunnen afsluiten bij het Pokal toernooi in het Duitse Lobbach. De afgelopen zes weken speelde hij bijna elk weekend een belangrijk toernooi. Afgelopen zaterdag werd die reeks afgesloten met het bekertoernooi in Lobbach. Het behaalde niveau was onvoldoende, mede doordat de motivatie en concentratie niet optimaal aanwezig waren bij Gerald. Opnieuw een wijze les geleerd.

Na het EK, de Belgian Open en de Bundesliga was dit bekertoernooi in Lobbach van minder groot belang voor Gerald. Geen punten voor de wereldranglijst te verdienen en ook niet de importantie die de Duitse Bundesliga wel heeft. Gerald wilde toch dit toernooi spelen, om ook hier de nodige ervaring tegen rolstoelspelers op te doen. De wereldtoppers ontbraken, maar op papier was het deelnemersveld zeker nog uitdagend genoeg.

Echter, die uitdaging bleek niet groot genoeg voor Gerald. Hij had zich vooraf ten doel gesteld om vooral goed te serveren en verder de wedstrijden ‘op ervaring’ te gaan doorkomen. Dat zorgde echter niet voor de juiste wedstrijdmentaliteit, waardoor het eigenlijk de gehele dag kwakkelen was. Gerald won nog drie partijen, maar verloor er ook drie (deels) tegen spelers waarvan hij eerder al gewonnen had. Een vierde plek in de poule van zeven spelers was hiermee het eindresultaat.

De conclusie achteraf was vooral dat dit toernooi er eentje te veel was, waardoor de scherpte, motivatie en concentratie allemaal minder dan gebruikelijk waren. Die aspecten zijn juist erg belangrijk in het spel van Gerald. Positieve punten waren er dit weekend ook nog. Gerald heeft hiermee opnieuw iets geleerd. Een dergelijk ‘Pokal’ toernooi wordt in de toekomst wellicht een keer vaker overgeslagen als de andere toernooien er omheen belangrijker zijn. Verder maakte Gerald en Ilonka er samen nog een mooi weekend van in de omgeving van Lobbach/Heidelberg.

Gerald heeft in 2017 nog twee belangrijke afspraken in de agenda staan:

– Tweede speelronde 1e Bundesliga in Frankfurt op 2 December

– US Open in Las Vegas van 11 t/m 18 December