Moe maar voldaan na eerste speelronde Bundesliga

Moe maar voldaan na eerste speelronde Bundesliga

Gerald heeft samen met teamgenoot André Weidemann een goede eerste speeldag in de 1eBundesliga rolstoeltafeltennis afgewerkt. Twee van de vier ontmoetingen werden in winst omgezet voor BSG Duisburg 1, waarmee Gerald en André een eerste stap hebben gezet naar klasse behoud op het hoogste niveau. Voor Gerald zelf was het een zeer geslaagde dag, waarbij de focus de gehele dag ontzettend goed bleef en zijn niveau naar eigen zeggen hoger reikte dan ooit tevoren.

Een speelronde in de Duitse 1eBundesliga rolstoeltafeltennis bestaat uit 4 ontmoetingen met een ander team van twee spelers. Dat betekent in totaal acht enkel- en vier dubbelpartijen per persoon. Van 10 t/m 18 uur bijna non-stop wedstrijden spelen tegen andere sterke rolstoelspelers. Het levert geen punten voor de wereldranglijst op, maar het zijn wel de aller beste dagen om tegen zoveel mogelijk verschillende toppers te spelen. Voor het team van Gerald en André is handhaving in de 1eBundesliga, bestaande uit acht teams, opnieuw het doel. Daarvoor moeten ze wegblijven van de onderste twee plekken.

Pikant duel

Op voorhand was Gerald vooral bezig met de wedstrijd tegen Sem Roelofs, zijn teamgenoot en maatje bij het Nederlands team. Sem speelt ook in de 1eBundesliga, maar bij een ander team: BSG Duisburg 2. Gerald verloor de vorige (officiële) wedstrijd tegen Sem tijdens het NK. Dat liet hij geen tweede keer gebeuren, want nu was er een prima overwinning, 3-1. De gehele ontmoeting met dit team werd met 4-1 gewonnen door Gerald en André. Ook tegen Bayreuth 2 wisten de heren een vlekkeloze overwinning neer te zetten door met 5-0 te winnen. Door deze twee zeges staat BSG Duisburg 1 op een keurige 5e plek na de eerste speelronde. Klik hier om alle uitslagen en standen te bekijken.

Goed gevoel

Na het Belgian Open heeft Gerald bewust veel rust gepakt, om helemaal fit en uitgerust te zijn voor de 1eBundesliga. Dat betekent relatief weinig trainen en veel (geslaagde!) powernapjes. Een gehele dag in wedstrijdverband goed kunnen spelen tegen andere rolstoeltoppers is namelijk erg belangrijk voor de ‘Tour to Tokyo’. Dat bleek nu opnieuw, want deze methode heeft ontzettend succesvol gewerkt. Gerald kon zich de gehele dag blijven opladen en focussen op alle wedstrijden. Naast de overwinningen die ze als team ‘moesten’ binnenhalen, speelde hij ook een aantal erg goede wedstrijden tegen wereldtoppers als Urhaug, Brüchle, Spivey en Cetin. Gerald speelde tegen hen weer een stapje beter dan de laatste ontmoetingen, en dat is een enorme opsteker!