Geen succes voor Gerald en André in koud Frankfurt

Geen succes voor Gerald en André in koud Frankfurt

Afgelopen zaterdag werd de tweede speelronde in de 1e Bundesliga rolstoeltafeltennis afgewerkt. Na een prima eerste ronde in november, was het voor Gerald en André nu vooral zaak om voor een verrassende overwinning te gaan zorgen. In de koude speelzaal in Frankfurt bleek dat er niet in te zitten voor het Duits-Nederlandse duo. Door drie nederlagen zijn ze een plekje gezakt op de ranglijst, maar staan ze nog wel altijd in de ‘veilige zone’.

De meeste kansen lagen er in de openingsontmoeting tegen Bayreuth 1. Voor Gerald werden zijn twee enkelspelen vooral een net-niet ervaring. Hij haalde naar eigen zeggen een prima niveau in de ontmoetingen tegen Kober en Gurtler, maar verloor ze ook beide in vijf games. In beide partijen kwam Gerald met 2-1 voor, maar wist dat niet af te ronden. De 12-10 in de 5e game tegen Kober is daarbij vooral erg zuur. Al tijdens deze eerste ontmoeting bleek dat het niet de dag van teamgenoot André Weidemann ging worden. Hij had zichtbaar last van de kou en was daardoor niet zichzelf. Toch won hij van Kober, maar de 4-1 einduitslag was teleurstellend voor Gerald en André.

Vervolgens kwam de ontmoeting tegen koploper Borussia Dusseldorf. Tegen de wereldtoppers Schmidberger en Baus konden Gerald en André af en toe goed partij bieden, maar helaas geen wedstrijd over de streep trekken. Het dubbelspel was veel beter dan tegen Bayreuth, maar toch werd er verloren in vijf games. André maakte het Valentin Baus wel erg lastig, maar ook die partij ging in vijf games verloren. Gerald kon individueel geen echte vuist maken tegen de zeer scherp ogende Duitsers. Zijn partij tegen Baus, inmiddels een bekende tegenstander, was zeker niet de beste in de ontmoetingen tot dusverre.

Ook tijdens de derde en laatste ontmoeting van de dag speelden Gerald en André tegen bekende namen. De voor Frankfurt uitkomende Jorg Didion en Bart Brands. De wedstrijden tegen Brands zijn voor Gerald telkens weer een mooie uitdaging. De verschillen lijken klein, maar helaas trekt Gerald tot dusverre vaak net aan het kortste eind. In Frankfurt stond hij tegenover een scherpe Brands, die geen last leek te hebben van de kou. Het spelplan van Gerald kwam niet goed uit de verf en Brands won met 3-0. Eerder had hij al van Didion verloren. Tegen hem kon Gerald beter partij bieden, maar in de eindfase van de meeste games was het toch Didion die aan het langste eind trok; 3-1 nederlaag. André had steeds meer last van de Siberische omstandigheden in de sporthal en kon geen vuist meer maken. In het dubbelspel waren de mannen nog dichtbij, maar het bleek ook ditmaal net niet voldoende voor de overwinning.

Gerald en André kijken dus terug op een teleurstellende dag, wat ook terug te zien is in de rangschikking. De mannen van BSG Duisburg vinden zichzelf nu terug op plek zes, waardoor de marge met de degradatieplekken klein is geworden. Alle uitslagen en standen vind je hier.