Tussenstand van ruim 13.000 euro voor ‘Tour to Tokyo’

Op donderdag 13 september vond de eerste fan-/bedankavond voor donateurs en sponsoren van de Stichting rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven plaats. In Dorpshuis ’t Slotje in Herpen maakte wethouder Kees van Geffen de tussenstand bekend van de crowdfundingsactie. Na ruim een jaar is er al meer dan 13.000 euro opgehaald, wat ten goede komt aan het grote doel van Gerald van Grunsven; in zijn rolstoel de Paralympische spelen van Tokyo halen. De ruim 60 aanwezige donateurs en sponsoren kregen tevens een demonstratie te zien van Gerald, onder leiding van bondscoach Lumen Dekker. De tussenstand is een mooi bedrag, maar om Tokyo te halen is de komende jaren nog een extra financiële impuls nodig.

De avond stond in het teken van bedanken van donateurs en sponsoren, behorende tot de ‘fanclub’ (alle donateurs die minimaal 40,40 euro hebben gesponsord). Gerald lichtte zijn prestaties en verhalen van het afgelopen jaar toe. Daartoe ook enkele speciale verhalen over sponsoren en donateurs. Wethouder Kees van Geffen sprak enkele lovende woorden over de ambassadeursrol die Gerald vervult in de Gemeente Oss in het kader van Uniek Sporten. Vervolgens maakte hij de tussenstand van de crowdfundingsactie bekend.

Het stichtingsbestuur gaf tevens een toelichting over de inkomsten en uitgaven. Vervolgens werd er ook een blik op de komende jaren geworpen. Gerald dient de komende jaren zoveel mogelijk internationale toernooien te spelen, waarbij er punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. Die toernooien dient hij zelf te bekostigen, waarvoor dus nog extra financiële middelen nodig zijn.

Als sluitstuk van de avond gaf bondscoach Lumen Dekker een mooie toelichting over wat rolstoeltafeltennis inhoud. Daarbij liet Gerald een korte demonstratie zien en werden enkele aanwezigen uitgedaagd om ook in de rolstoel plaats te nemen.

Het stichtingsbestuur en Gerald zelf bedanken alle donateurs en sponsoren voor hun steun. Het komende jaar kan hij hierdoor veel toernooien gaan spelen, met als doel stijgen op de wereldranglijst, om zodoende in aanmerking te komen voor Tokyo 2020. Kijk op de website www.geraldvangrunsven.nl en Facebook pagina, om zijn prestaties te blijven volgen.